Opbouw van de stoet

Overzicht

De voorstoet

Wij kunnen er niets aan doen maar sedert enkele edities willen zwerf- en andere wilde katten altijd de eersten zijn om de stoet op gang te trekken.  Ze houden zich niet aan de regels; starten altijd te vroeg en maken het publiek echt gek.  Het is telkens een zotte bende die aan de haal gaat met het thema van de stoet.  Benieuwd wat die beesten nu weer in petto hebben …

Deel 1 - Hartelijk Welkom!

Stipt om 15 u start de echte stoet vanaf Hoornwerk.   Het stadsbestuur en de hele organisatie heten u van harte welkom! De jeugd van Ieper is present.  Verkleed als speelse katjes met kersverse liedjes en leuke dansjes openen ze de stoet op een kleurrijke manier.   En misschien vind je in het eerste deel al wat Kattenspreuken? 

Deel 2 : De kattenverering in de geschiedenis

In het oude Egypte en bij de Kelten stond de kat in hoog aanzien.  Maar nergens kreeg zij, als huisdier van de heks zo’n aandacht tijdens onze donkere Middeleeuwen. Maar we keren de rollen ook om: de kat veroordeelt de mens voor zoveel wreedheid en schijnheiligheid!  Herkende je enkele kattenspreuken tussendoor?

Deel 3 : Ieper vredesstad

Ieper is een stad met een rijk verleden.  Maar die rijkdom werd gebrandschat en bevochten tijdens het Beleg van Ieper.  In de editie van 2022 spitsen we ons toe op het rijke verleden van het Middeleeuwse Ieper.  Ook in dit deel passeren spitse kattenspreuken!

Deel 4 : kattenvertelsels

In dit deel  herken je zeker nog wat Kattenspreuken.  Maar we maken ook kennis met een oude Ieperse spreuk:  de ‘begrafenis van een Grote Katte’.  Herken je daarna het hele verhaal van ‘De Gelaarsde Kat’?

Deel 5 : de kat de wereld rond

Katten vind je overal ter wereld!  Denken we maar aan de luie Garfield,  de speelse Musti en de paaldansstoeipoes. De ‘Cats’ zijn ook weer van de partij naast echte wilde katten uit de jungle.  En laat je meeslepen door de opzwepende ritmes van de Afrikaanse katten!  Trouwens:  wie durft op klaarlichte dag de katjes in het donker knijpen?    

Deel 6 : De Ieperse kat

Maak kennis met de echte Ieperse Katten: de Snoezepoezen, de katten met grote koppen, Reus Cieper en Minneke Poes.   De  kleine reuzenkatjes Bas, Bert, Snoesje, Mimi en Neko zijn ook weer van de partij.  Je mag ze zelfs aaien en strelen.  Herken je de trekjes van papa Cieper en mama Minneke