Kattenkronkels

Op zaterdag 3 en zondag 4 juli start de Ieperse zomer met het vervangprogramma van de driejaarlijkse kattenstoet: de Kattenkronkels. Er kunnen zo’n 4500 fietsers deelnemen aan de drie verschillende fietstochten in en rond Ieper.

De stad Ieper is nog op zoek naar enthousiaste fietsduo’s die tijdens het weekend van 3 en 4 juli een groep willen begeleiden.
Ben je gek op fietsen en de verhalen van de Kattenstoet? Grijp dan nu jouw kans om twee van de drie Kattenkronkels van dichtbij te volgen.

"Zoals eerder aangekondigd wensen we toch een belevenisvolle zomer te organiseren in onze stad. Na heel wat overleg en creativiteit van onze regisseurs, inspiratie en flexibiliteit van de diensten en medewerkers zijn we alvast trots om dit volledig coronaveilig evenement te kunnen organiseren. We zijn alvast alle vrijwilligers nu al zeer dankbaar om dit toch wel zeer unieke alternatief van de Kattenstoet te doen slagen."
Diego Desmadryl
Diego Desmadryl
Schepen van toerisme

Op zaterdag 3 en zondag 4 juli worden elke namiddag 15 groepen van 50 deelnemers op pad naar de drie verschillende parcours. Voor deze fietsgroepen zoekt de stad Ieper vrijwillige fietsduo’s om deze fietsgroepen te begeleiden onderweg naar de verborgen verhalen van de Kattenstoet.

De taak van deze fietsduo’s is eenvoudig: ze begeleiden de mensen langs het parcours en krijgen de kans om de Kattenkronkels ook vanop de eerste rij bij te wonen. Er wordt één groep begeleid op zaterdag en één groep op zondag. Op deze manier krijgen de fietsduo’s de kans om twee van de drie fietstochten gratis te beleven.
Naast deze unieke belevingen, voorziet de stad Ieper een hapje en een drankje voor onderweg.
Iedereen die goed kan omgaan met groepen mensen en minimum 25 jaar is, kan zich online opgeven om deze taak op zich te nemen. Belangrijk om weten is dat je zelf een duo moet vormen: je moet dus op voorhand al afgesproken hebben met een fietsvriend of -vriendin.

In het begin van de maand juni worden alle duo’s gecontacteerd en krijg je ook alle praktische informatie: uur van afspraak en welke fietstocht je zal begeleiden wordt daarna netjes meegedeeld. Er komt ook een infomoment om alles te overlopen.